perjantai 15. maaliskuuta 2013

Koko porukka hallilla

Tänään lähdettin heti työpäivän jälkeen hallille. Käytiin ensin pikkukävelyllä ja sitten jokainen pääsi tasonsa mukaan vähän hömpöttämään. Ja ikäjärjestyksessä.

Aatu kävi ensin juoksemassa siivekkeiden välistä ja putkiin.

Sylvin kanssa tehtiin hyppy, liikkeestä maahanmeno, liikkeestä seisominen ja luoksetulo kokonaisina liikkeinä ja putkeen. Liikkeet meni ihan mahottoman hyvin (todistajia ei kyllä ollut :D ), luoksetulo lopetettiin pätevään eteentuloon ja juostiin siitä lelun kimppuun kentän ulkopuolelle. Liikkeiden välissä katseli vähän että mihin se lelu lensi mutta oli aina valmiina seuraavaan liikkeeseen.
Kentälle meno ja jonkun verran myös liikkeiden välit sen sijaan kaipaavat vähän rutiineja. Varsinkin ensimmäinen siirtyminen on aikamoista piippausta ja seilausta ja vaikerointia.
Sylvi kun on ensimmäiset elinvuotensa saanut hillua minkä kerkeää silloin kun ei ole töissä ja nyt kun pitäisi olla käskyn alla nekin ajat aiheuttaa se tuollaisia oireita.
Otettiin sitten vielä kentälle ensimmäiseen perusasentoon siirtyminen uudelleen ja rauhallisesti nameja syöden ja lopetettiin ensimmäinen kierros siihen.

Shiron kanssa käytiin kentällä leikkimässä tissikumilla. Saalistettiin, taisteltiin, heitettiin ja juostiin kilpaa sille ja kivasti se jo tuokin lelua takaisin. Siinä ja siinä että osaan lopettaa ajoissa leikin!

Toisella kierroksella Aatu kävi leikkimässä ja hyppäämässä kahden laudan tokohyppyä. Mitä vanhemmaksi se tulee sitä enemmän se keskittyy huutamiseen kuin tekemiseen. Eikai nyt palkan eteen enää tarvitse mitään tehdä :)

Aatu kun palautettiin autoon oli Shiro vaihtanut paikkaa, laitoin sen kyllä takapenkillä olevaan Aatun kevythäkkiin mutta nyt se istuikin häkin päällä :D Oli löytänyt sivussa olevan vetoketjuoven ja ryöminyt siitä pois. Tuo ovi oli vieläpä penkin selkänojaa vasten jotta aika ihailtavaa notkeutta.


Sylvin kanssa tehtiin pieni seuraamispätkä. Nyt mentiin namit kädessä alusta loppuun saakka. Pysyi vire kohallaan. Tehtiin L-kirjaimen muotoinen kaavio edestakaisin ja siihen matkaan mahtui käännökset molempiin suuntiin, täyskäännös sekä juoksupätkä. Palkkasin muutamassa välissä. Varsinkin vasemmalle käännös tuntui onnistuvan erikoisen hyvin. 
Hallin odotustilassa tehtiin vielä kaukojen maasta istumaan nousua ja palkka oli takana. Minä melko heti koiran edessä. Se on kaikkein vaikein vaihto. Tehtiin ehkä kolme kertaa sekä käsi että suullinen apu käytössä ja naksautin kun oli istumassa. Hitaasti nousee vielä. 
Viimeisen istumisen jälkeen namipalkan jälkeen vielä vähän leikittiin. 

Shiron kanssa tehtiin toinen leikkikierros, nyt isolla karvapatukalla. Samoja kuvioita. Nyt saatiin vähän häiriötäkin leikkiin kun hallin ovi alkasi käydä. Lopetti leikin mutta jatkoi yhtä nopeasti. Nyt leikittiin vielä vähemmän aikaa kuin ensimmäisellä kierroksella. 
Odotustilassa oli yksi koira ja käveltiin sen ohi edestakaisin muutaman kerran. Kerran piti haukahtaa sille mutta hyvin tuli mukana. 
Käytin nyt naksutinta kontaktin tarjoamisesta. Se on kivasti oppinut naksutteluun ja kotona kun naksuttimen ottaa esille alkaa pentu tarjoamaan kaikkia kolmea temppua mitä se osaa :D

Sitten saivat koirat harjoitella autossa odottamista kun vedin yhdet treenit.
Lopuksi käytiin vielä vähän kävelemässä ja tein vielä ennen kotiinlähtöä Shirolle ja Sylville makkararuudut. Shirolle ruutu numero kolme ja Sylvin kanssa pikkuhiljaa aletaan muistelemaan mitä se jälki oli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti