tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kevätkö se sieltä jo

Tässä saisi jo kovasti aloitella jälkihommia kun lunta on tuskin ollenkaan, Sylppykin saisi sitä tehdä. 
19.2. käytiin kontrolli numero kakkosessa, silloin oli kuusi viikkoa leikkauksesta. Käytiin täälä meidän omalla klinikalla koska ensimmäisessä kontrollissa oli kaikki kunnossa ja lähetettiin kuvat vain ortopedille Espooseen joka soittikin parin tunnin sisällä että kaikki on kunnossa edelleenkin. Hänen puolestaan olisi saanut jo alkaa normaaliin elämään silloin mutta me mennään fyssarin kuntoutusohjeiden mukaan jotka on sinne 14 viikkoon saakka. 

Edelleen hihnassa mennään vähitellen liikuntaa lisäten ja erinäisiä jumppajuttuja päivittäin aina jotakin, niitäkin tulee ohjelmaan aina uusia viikkojen kuluessa. 
Tällä hetkellä saadaan kävellä  jo 40 minuuttia kerralla ja useamman kerran päivässä, ei ole vielä kertaakaan alkanut ontumaan tms. merkiksi että olisi liikaa rasitusta. Viime viikonloppuna siirryttiin käyttämään flexiä että saa pikkuisen enemmän tilaa liikkua. Nyt ei ole enää ainakaan tällä hetkellä liukasta niin on helpottanut huomattavasti Sylvin liikuttamista. 

Treenata ei mitään vielä (paitsi sitä jälkeä pitäisi alotella) koska täytyy välttää jalassa kovia voimia vielä koko kuntoutusohjelman ajan ja Sylvi kun treenatessa ei tee mitään silleen hitaasti harkiten niin ei oteta riskejä :D

Sylvillä oli juoksukin tuossa Helmikuun aikana ja todennnäkösesti sen takia sai sitten semmosen vuosisadan ripulin että nyt vasta on alkanut tasaantumaan viimesen viikon aikana. On ennenkin mennyt ihan sekaisin juoksujensa aikana. Saa nähdä tuleeko sille nyt valeraskaus tästä lähtien joka juoksujen jälkeen kun viime kerralla oli elämänsä ensimmäinen ja heti sai tulehduksenkin sitten. Viimeksi juoksut oli viime toukokuussa joten suunnilleen sen pitämää juoksuväliä tuo 8-9 kuukautta on ollut. 


Sylppy on ottanut itselleen erioikeuksia sairasloman aikana ja puikahtaa sängylle jo jopa kun olen itse paikalla :O


Shiro ei ainakaan vielä ole aloittanut juoksua Sylvin perään. Se oli eilen osteopaattisen hierojan JaanaKaisan hoidossa ja ottaa nyt muutamia päiviä rauhallisemmin ja käy vain rennoilla ravilenkeillä.

Shiro on jatkanut tokon liikkeiden osien treenaamista vähän kaikista luokista ja agilityjuttuja ollaan käyty noin joka toinen/kolmas viikko hömpöttämässä.

Rullan kanssa ollaan harjoteltu erikseen pitämistä ja tuomista. 
Pitämistä rullalla leikkien ja siitä taistellen ja kun se pitää hyvin ja taistelee siitä tulee irti-käsky ja palkka. En tiedä onko niillä harjotuksilla ollut vaikutusta vai onko tuomista tehty vain riittävästi toistoja mutta rulla on alkanut tulemaan siistimmin perille asti. 
Se kun on kyllä melkein aina tykännyt hakea ja tuoda mutta se viimenen hienosäätö on puuttunut koska siinä minun vieressä se on sitten heittänyt rullan minuun päin :P Enkä minä osaa sitä pitämistä ja luovuttamista opettaa kun Sylvillä on samassa asiassa haasteet noudon kohdalla. 

Tuomista ollaan harjoiteltu ensin vain rullaa heittelemällä ja sitten ollaan yhdessä viety rulla, palattu lähetyspaikkaan ja siitä hakemaan.
Nyt ollaan siinä vaiheessa että pitäsi mennä varmasti kovaa eteenpäin, alkaa ketjuttamaan rullan kaavaa ja ottaa se maalimieskin mukaan hommaan. Shiro tuntuu olevan ainakin joissakin asioissa semmonen että kun kaksi kertaa menee oikein on siirryttävä eteenpäin muuten se sanoo että plääh ei taas tätä tai sitten miettii että tässä menee varmaan jokin väärin kun sitä otetaan uudelleen  :D Sylvi kun on taas enemmän semmonen konetyyppinen joka tekee toistoja toistojen perään aina samalla tavalla.   

Shiro on jumpannut ahkerasti kun Sylvinkin kanssa ja se on jo pienessä ajassa pienellä jumppamäärällä kehittynyt huimasti niissä jutuissa. 


Aatukin pääsi hierontaan helmikuussa ja siitä on tullut virallinen sirpan-leikittäjä kun Sylvi on eristetty muusta laumasta. Aatu on lisäksi paras jumppahommissa, kun muut horjuu ja huojuu tasapainotellessaan niin Aatu pysyy :)






1 kommentti: