keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Aatu terveystarkastuksessa

Tänään oltiin Aatun kanssa ihan kahdestaan ajelemassa. Ajettiin eläinlääkärille perus terveystutkimuksiin.
Kuunneltiin sydän joka kuulosti siltä kuin pitääkin, sitten laitettiin poika unten maille.

Putsattiin ja kiillotettiin hampaat jotka olivat sen verran hyvässä kunnossa että Aatu sai pitää kaikki. Hammaskiveä oli lääkärin raportin mukaan "kohtuullisesti".

Painoa oli 7,8 kg joten kilojen mukaan se ei ole kuitenkaan laihtunut niin paljon kuin miltä se on näyttänyt. Lisäksi nyt kun se nypittiin karvojen alta kuoriutui aika komea koiraherra.

Otettiin verinäytteestä pieni verenkuva sekä maksa- ja munuaisarvot ja tulokset olivat normaalit.

Kuvattiin rinta- ja vatsaontelo, rinta- ja lanneranka (sivukuvat), lonkat, ristiselkä, lanneranka (selällään), kyynärnivelet, ranteet, polvet ja kintereet (sivukuvat).

Rinta- ja vatsaontelot olivat normaalit ja raajojen nivelissä ei ollut nivelrikkomuutoksia.

"Lannerangan alkuosassa (T13-L4) kaikissa väleissä spondyloosia. Voimakkasin muutos L1-2 välissä, tässä täydellinen spondyloosi ja kapea nivelrako, mikä viittaa välilevyn rappeutumiseen."

Selän tilanne on mennyt eteenpäin sitten viime kuvien (2010) jolloin muutoksia yhdessä, ehkä kahdessa välissä. Mutta se oli tiedossa että niin se tahtoo tehdä.

Helpotuksen huokaus kuitenkin kaiken kaikkiaan kun kaikki muu oli kunnossa. Tuossa selässä onkin ihan riittävästi yhdelle pienelle pojalle.

Nyt on vähän hölmö olo sitten ollut loppu päivän


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti