perjantai 3. toukokuuta 2013

Syntymäpäiviä, kevättä ja kuulumisia jokaiselta

Onpa mennyt taas pitkä aika sitten viime kirjoittelun.



28.3 Aatu täytti 11 vuotta. Aatu vei syntymäpäiviensä kunniaksi porukan metsäilemään jossa otettiin kaverikuvia ja yksilökuvia synttärisankarista.




Sittemmin Aatu pääsi karvoistaan


Aatu on päässyt etsimään vähän esineitä ja pari kertaa se on ehtinyt jälkihommiinkin. 
Tällä hetkellä Aatu Armas näyttää tältä: 


7.4 Sylvi Unelma Justiina täytti 5 vuotta. Koska se on nainen se ei halunnut viettää vuosia jotka vierii pelottavan nopeasti. 


Sylvin kanssa oltiin pelastushakukoulutuksessa huhtikuun alussa jossa kouluttajina toimivat pelastuskoiramaajoukkueessakin loistaneet Nina Pulli ja Virpi Nieminen. 
Pääpaino Sylvin treeneissä oli yllättäen ilmaisuissa. Ensimmäisenä päivänä jätti maalimiehiä ja toisena päivänä ei ollut mitään ongelmaa. 
Koska ratkaisuksi ei saatu mitään mitä ei oltaisi jo tehty tai mietitty päätin lopulta vaihtaa sen rullalle mitä olen syksystä saakka miettinyt tekeväni. Silloin vain ei oltu kaikkea vielä tehty mutta nyt ollaan tehty kaikki mihin minä pystyn ja mitä minä osaan tehdä korjatakseni sen ilmaisun. Välillä se toimii ja välillä ei mutta se ei oikein riitä. Viimeiseksi sen virettä nostettiin mutta se nousi vain etsimistyöhön, ei ilmaisuun. 
Samalla pysytään vuoden tavoitteessa, "kevääseen mennessä tehdään päätös Sylvin ilmaisusta". Nyt sitten rullatreeniä ja Sylvi taitaa huokaista helpotuksesta että vihdoinkin tajusivat etten tahdo sielä haukkua :D



Sylppykin on etsinyt esineitä, se on sen bravuuri. Tehdään hommaan haastetta pienillä esineillä ja erilaisilla materiaaleilla.
Jälkihommeleita ollaan aloiteltu tekemällä pari pientä jäljen pätkää pellolle, toinen suora ja toisessa 90 asteen kulma. Toisella kerralla  metsään Hilkan talloma 800 metrin jälki, vain purkki jäljen päässä. Meni hienosti ja vauhdilla, en muistanutkaan miten lujaa se menee. Ja Sylvikin oli niin tyytyväisen näköinen kun oli saanut tehdö töitä <3 Esineitä ei laitettu koska niissä ei ole ollut ongelmaa, nyt treenataan jäljellä pysymistä.  

Tokoakin ollaan tehty. Alokkaan liikkeet on siinä mallissa että kokeeseen on ilmottauduttu, Sylvi vain tekee suurella todennäköisyydellä juuri nyt juoksua. Avoimen liikkeistä eniten treeniä tarvitsee kaukot ja paikalla makuu kun minä lähden piiloon :D 

Huhtikuun puolessa välissä osteopaatilla tutun tiukka kroppa muttei mitään ihmeellistä mitä ei olisi ennenkin ollut. Huonompaan ei kuitenkaan enää mennä. 

Ja tältä Sylpantteri näyttää tänään:


24.4 Shiro täytti 5 kuukautta. Se sai itkupotkuraivarikohtauksen kun ei saanut sen toivomaa synttärikakkua eikä millään ymmärtänyt että kakkuja ei saa kuin vasta tasavuosia täyttäessä.


Maaliskuun puolessa välissä laitettiin rokotukset kuntoon, lääkäritäti ei tunnistanut ollenkaan mitä rotua tämä nyt on. "Joku työlinjainen sitten varmaan kun näyttää ihan erilaiselta kuin nämä yleensä". 

Sirpakin on jo hieno esineiden nostaja, alkuun tehtiin muutamia esineiden ohikävelyjä ja koira sai vain reagoida niiden hajuun ja jos reagoi oli niin hilmuisen hauskaa meillä sitten. Sen jälkeen ollaan tehty muutama hajun haku; kävellään ensin koira remmissä esineen suuntaan ja kun saa hajun palataan joitakin metrejä takasinpäin ja päästetään vasta siitä koira irti esineiden hakukäskyllä. Ja hetken mietittyään sieltähän se sen hakee :) Ja tuokin jo aika pätevänä. 




Jäljen saloihin ollaan harjoiteltu ehkä viisi kappaletta, neljä pellolle ja yksi nurmikolle. Ihan ruokajälkeä joka askeleella namia ja muutama kymmenen metriä suoria.  

Hakutreeneissä Sirputtaja käy syömässä ihmisiltä makkararingissä. 

Tokoa ja agilityä ollaan myös hömpötelty ja eniten harrastetaan yleistä aivopesua siihen että tekeminen, elämä ja ihmiset on ihanaa :) 
Shiron paino maanantaina punnittuna 12,850 kg. Hampaat on suurinpiirtein vaihdettu.
Tänään oli Shirokin elämänsä ensimmäisessä osteopaatin käsittelyssä. Käytiin koiran alku läpi ja kaikki kunnossa pienessä kropassa. 

Ja tämän näköinen on Shiro tänään:


Ja ryhmäpotretteja koko porukasta tältä päivältä:

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti